Om oss

Jag heter Helena och bor tillsammans med sambon Anders och våra 3 labradorer utanför örnsköldsvik. Ett hus på landet med stor inhägnad tomt och fina omgivningar.

Har nog alltid varit en hundtjej och fick min första hund efter många års tjat i 12 års åldern. En stor s:t bernhard flyttade in. Det var början till mitt stora intresse.Vid 18 års ålder så blev det en Schäfer från hundskolan som flyttade in och han fanns hos oss i 11 år.

2006 flyttade våran första labrador Eros in från Macita´s kennel i Umeå och med honom så startade nog mitt riktiga intresse för träning och allt kul man faktiskt kan ha tillsammans med en hund.

2007 kom Fabio från Kafati´s kennel i Övik och då blev vi ett större gäng kafati ägare som började träna regelbundet ihop, allt från Viltspår till apportering och lydnad. Vi var ett helt gäng som tog Viltspårs Championatet på samma dag.

 

2010 flyttade min första tik in, fodertik från macita´s kennel, det blev en omställning då jag alltid haft hanhundar. Vi har trevligt både i spårskogen, rallylydnadsbanan och utställningsringen.Hon tog sitt championat i Viltspår 2012. Fick sin första valpkull hos macita´s kennel 2014 och nu äger jag henne.

Jag älskar labradoren för deras härliga mentalitet och mångsidighet, allt från viltspår, apportering, olika typer av lydnad till att vara en helt underbar sällskaps hund.

När jag hamnade i hundvärlden så trodde jag nog aldrig att jag själv skulle starta en kennel men då hundarna är en så stor del av mitt liv och mitt största intresse så kände jag att jag måste följa min dröm.

Min uppfödning kommer att vara i liten skala och valparna växer upp med oss inne i huset. Hoppas på att få förmånen att föda upp friska, exteriört snygga och framför allt mentalt bra hundar som jag tycker är det viktigaste.